Voorlopig geen tiny forest

Bericht van Team Groen Hart voor Vogeldorp (op 23-2-21 al geplaatst op Facebook):
Beste buurtbewoners,
Een paar maanden geleden zijn we met jullie in gesprek gegaan om te kijken of we samen een groen hart voor Vogeldorp konden realiseren. Zelf hadden we de droom om een Tiny Forest te planten, daarnaast hebben we toen bij jullie veel mooie idee├źn verzameld.
Echter, ondanks dat de gemeente een intentieverklaring had getekend voor een Tiny Forest in Noord, loopt het initiatief nu vast bij de gemeente. Het blijkt toch heel moeilijk om als buurtinitiatief bomen te planten op publiek terrein ivm onderhoud wat de gemeente blijkbaar niet uit handen mag geven aan buurtbewoners. Het initiatief ligt nu dus nog stil bij de gemeente en het lijkt er vooralsnog niet op dat het van de grond gaat komen, we zijn daar dan ook erg teleurgesteld over.
We geloven nog steeds dat het heel belangrijk is onze buurt te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Op het moment dat daar geen bomen mee gepaard gaan (maar bv moestuin, wilde bloemen, inheemse struiken, insectenhotels, etc) lijkt de kans dat het wel uitgevoerd kan worden wel veel groter en is daar ook budget voor. We hopen dan ook dat eenieder die zich wil inzetten voor meer groen in de buurt het initiatief neemt om een groen project in Vogeldorp leven in te blazen. Ga voor meer info naar https://www.amsterdam.nl/…/noo…/groen-in-de-buurt-noord/
Mochten wij in komende tijd toch nog groen licht krijgen van de gemeente voor het Tiny Forest, dan nemen we weer contact met jullie op.
Een warme groet,
Team Groen Hart voor Vogeldorp.

Ook interessant: