Mening over rainproof

Bericht van de de groep die zich bezighoudt met Vogeldorp rainproof maken.

Sinds mei werkt Buro Regen en Water aan een advies om Vogeldorp meer “Rainproof” te maken. Hiermee hopen we dat ons dorp beter bestand wordt tegen heftige regenbuien, perioden van droogte en hittegolven. Dit advies richt zich op onze 15 binnentuinen en op de openbare ruimte rondom Vogeldorp. Maar ook op de privé voor- en achtertuinen.

Voor een goed advies is het belangrijk om ook úw mening en ideeën te horen. Net als eventuele knelpunten die u ervaart rondom hitte, droogte en wateroverlast. Vanwege de Corona pandemie doen we dit deels online via http://www.burorenw.nl/vogeldorp.

Op deze speciale website kunt u:

  • Knelpunten doorgeven over wateroverlast, hittestress of droogte.
  • In discussie met bewoners en onderzoekers over problemen en oplossingen.
  • De laatste nieuwtjes lezen rondom het onderzoek.
  • Ideeën opdoen over hoe u uw eigen tuin meer “rainproof” kunt maken.

Naast dit online gedeelte wordt u binnenkort uitgenodigd voor een bijeenkomst op 1 september waarin Buro Regen en Water in de wijk tips en suggesties geeft voor de inrichting van uw tuin. Ook volgt er een uitnodiging voor de presentatie van het eindrapport op 29 september. Hopelijk kan dit, rekening houdend met de coronamaatregelen, ook live gebeuren.

Mocht u nog vragen hebben over het onderzoek of uw bijdrage, kunt u contact opnemen met Peter den Hond, contactpersoon voor het Rainproof onderzoek, via 06-52020467. Of natuurlijk via http://www.burorenw.nl/vogeldorp

Ook interessant: